potrzebne:
2 duże czerwone papryki
3 pomidory
cebula
2 ząbki czosnku
kiełbasa
smalec do smażenia
sól, pieprz, ostra papryka w proszku lub pasta paprykowa
robimy:
Podsmażyłam na patelni pokrojoną w grube paski cebulę, czosnek, dodałam pokrojoną kiełbasę, następnie pokrojoną w dość grube paski paprykę, dodałam przyprawy gdy się wszystko zeszkliło przełożyłam do naczynia i dusiłam na małym ogniu. W tym czasie podsmażyłam obrane ze skóry i pokrojone w ósemki pomidory i po chwili dołożyłam do duszenia. Całość trzymałam na ogniu ok 20 minut - do miękkości cebuli.
też wolę, jak leczo się przez noc "przegryzie" ;) wspaniale wygląda, co za kolor...
OdpowiedzUsuńleczo uwielbiam:) czasem wydaje mi się, że mogłabym nie jeść nic innego;P
OdpowiedzUsuń