piątek, 4 kwietnia 2014

makaron szakaron

Tak mi się skojarzyło, znacie?
makaron szakaron

Makaron prosty, szybki, aromatyczny bardzo. Przepis na 4 średnie porcje.




potrzebne:

1 puszka pomidorów bez skórki
garść posiekanego szczypiorku
2 czubate łyżki zielonego pesto (u mnie TO )
czubata łyżka startego parmezanu
makaron tagliatelle 250 g
łyżka oliwy
sól, pieprz czarny

robimy:

Na patelni rozgrzewamy łyżkę oliwy, wrzucamy pomidory, chwilę smażymy, pieprzymy i solimy, przykrywamy, dusimy ok 10 minut pod przykryciem. W tym czasie gotujemy makaron al dente. Makaron odcedzamy i przekładamy na patelnię do pomidorów, zdejmujemy z ognia, dodajemy pesto, szczypiorek i parmezan i dokładnie wszystko mieszamy. Podajemy odrazu.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz