czwartek, 26 lipca 2012

wrap wrap !

Nie porwałam się jeszcze na pieczenie placków i korzystam z gotowych ale w planach "do nauczenia" na długi jesienny weekend jest między innymi domowy wypiek tortilli :>

a póki co
potrzebne:

tortille - (na porządną kolację 2 sztuki na osobę)
pierś z kurczaka (wystarczy na 6-7 tortilli)
pomidor
kapusta pekińska
sos czosnkowy (2 łyżki stołowe jogurtu naturalnego, łyżka majonezu, ząbek czosnku)
zioła, sól, pieprz
olej

robimy:

pierś kroję na małe kawałki, obsmażam na złoto, dodaję sól, pieprz i curry oraz świeże zioła - bazylię i oregano, duszę ok 15 minut pod przykryciem
gotowe placki podgrzewam by były plastyczne, połówkę placka smaruję sosem, dodaję kurczaka, poszatkowaną kapustę, pokrojonego w grubą kostkę pomidora, zawijam, układam w naczyniu i zapiekam 15 minut w 180 stopniach





1 komentarz:

  1. wonka09:30

    http://smakuje.blox.pl/2010/10/Chleb-lawasz.html
    proponuję w zastępstwie dla tych kupnych. Są przepyszne

    OdpowiedzUsuń