niedziela, 24 czerwca 2012

kuskus z ciecierzycą


potrzebne:

kuskus - ok szklanki
rosół - tak by zalać kaszę
cebula czerwona
cieciorka - u mnie z zalewy z połowy słoika
oliwa
sól, pieprz, kurkuma, kumin
natka pietruszki

robimy:

kuskus zalewam rosołem ok 0,5 cm ponad powierzchnię kaszy, czekam aż kasza wszystko wchłonie i napęcznieje
dodaję pokrojoną w kostkę cebulę czerwoną,
opłukaną i odsączoną ciecierzycę, oliwę, przyprawy i natkę pietruszki

sałatka jest odrobinę pikantna, bardzo lekka, nadaje się doskonale
na kolację podczas upalnych dni

wzorowałam się na przepisie z bloga "dodaj i wymieszaj"
http://dodajiwymieszaj.blox.pl/2009/05/Kuskus-z-ciecierzyca.html

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz