poniedziałek, 25 lutego 2013
spaghetti bolognese
Proste, dobre, szybkie, każdy zna ale sposobów przyrządzania jest tak naprawdę wiele, wszystko zależy od naszej wyobraźni.
Przepis na 4 porcje.
potrzebne:
30 dkg chudej wołowiny
puszka pomidorów bez skórki
3 ząbki czosnku
makaron spaghetti ok 25 dkg
sól, pieprz czarny, oregano, szczypta cynamonu
ser drobno tarty - 2-3 łyżki stołowe, u mnie Bursztyn
oliwa
robimy:
Na 3 łyżkach stołowych oliwy podsmażamy przez chwilę przeciśnięty przez praskę czosnek, dodajemy drobno zmieloną wołowinę, smażymy aż zbrązowieje - ok 5 minut. Dodajemy przyprawy i pomidory z puszki, zmniejszamy ogień i dusimy pod przykryciem ok 40-60 minut.
Makaron gotujemy al dente w bardzo słonej wodzie.
Podajemy ze startym serem, smacznego!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Bardzo pomysłowe główne zdjęcie! :)
OdpowiedzUsuńpodziękowała :)
OdpowiedzUsuńŚwietne przepisy i cudowne zdjęcia.
OdpowiedzUsuńBędę tutaj wracać!
Serdecznie pozdrawiam:)
zapraszam :)
OdpowiedzUsuń